Je staat als vrij man bekend

Uw mening is belangrijk voor ons

Je staat als vrij man bekend

Wat betekent dat in onze tijd. Dat jij bekend staat als vrij man? In de huidige tijd betekent dit volgens ons dat je ongehinderd door vaststaande overtuigingen je eigen opvattingen en ideeën kunt ontwikkelen. Dat je in staat bent om je eigen gedachten te kunnen vormen en dat je openstaat voor de opvattingen en ideeën van anderen. Zelfs als die op gespannen voet staan met je eigen overtuigingen en gedachtegoed.

waterhand+GCMvdSDat is niet altijd een gemakkelijke opgave. Tolerantie is ook niet zomaar een woord, tolerantie moet je soms ook oefenen. Net zoals vrij zijn. Dat is ook oefening. De vrijmetselarij biedt daarvoor een prachtige methode. 

  • “Ik liep met levensvragen, en vond geen aansluiting in mijn omgeving. Nu ken ik mijzelf elke keer weer beter. Een avond met gelijkgestemden kunnen praten betekent veel voor mij”

    PeterOndernemer
  • “Mijn spirituele ontwikkeling is mijn zaak – maar het kunnen werken aan die ontwikkeling samen met anderen die ook op hun manier bezig zijn geeft verdieping. Ik kan naar de ander luisteren en als ik zijn worden wijs vinden neem ik ze mee en als ik zijn worden niet bij mij vind passen – dan leg ik die naast mij neer zonder de ander te beoordelen in de realisatie dat die ander op een ander ontwikkel pad is dan ik.”

    EdGepensioneerd

Wat wil je nog meer weten?
Neem contact op met onze voorlichter

Loge de Ster in het Oosten verbindt mensen.

Wil jij je met ons verbinden?

 

VRIJ
VAN
GEEST